Asociația LIVE TO SAVE LIVES - Trăiesc pentru a salva vieți

Asociația LIVE TO SAVE LIVES
Trăiesc pentru a salva vieți

#EXISTĂVIAȚAȘIDUPĂCANCER

Azi se împlinesc 3 ani de la cel mai dur autodiagnostic, Leucemie Mielomonocitară Acută (LAM 4) cu 98% blaști (celule canceroase).. Un diagnostic dur care m-a făcut să cred că viața lua sfârșit. Urma să-mi iau adio de la familie, prieteni, colegi, etc. Consideram că de acum trebuie să mă îndrept către împăcarea cu sufletul meu și cu Dumnezeu.
Au urmat cele mai grele bătălii, consideram că îmi pierdeam pas cu pas viața, că tot ce mai aveam, era doar speranța în a putea spune la final „AM ÎNVINS”. Dar nu era așa, deveneam din ce în ce mai slăbit, dar psihic, luptam, o luptă inegală cu o boală nemiloasă și cu șanse foarte mici de supraviețuire.
După fiecare cură de chimioterapie urma o așteptare surdă, în care teama, frica și duritatea bolii, te duceau către momente dese de disperare, depresie, deznădejde și umilință. O izolare continuă, teama de infecții și eșec.
Au fost momente în care am dorit să pun capăt acestor chinuri, de a scăpa de această suferință doar de mine știută. Îmi creasem o mască prin care să ascund suferința, să neg duritatea bolii și a disperării. Era ca un disc zgâriat care repeta doar două vorbe: „Eu sunt bine, doar analizele sunt proaste” și „Dacă nu eu… atunci cine?!”
Cu cât erau mai multe ședințe de chimio, cu atât șansele mele de a învinge, scădeau. Dar dorința și speranța nu au încetat să existe. Doar cu ajutorul lor puteam să mai spun „a mai trecut o zi, hai că se poate”.
Eram într-o zi frumoasă de început de vără când doctorița mea de suflet a venit și a spus: „Gata, ne pregătim de transplant”. A fost cea mai frumoasă zi, simțeam prin geam căldura care îmi mângâia fața. Atunci am considerat să dau jos masca, să fie eu, să apar în fața tuturor cu adevăratul zâmbet, un zâmbet al victoriei, câștigasem cea mai aprigă și dură bătălie, una în care tot ce pierdusem, câștigasem doar prin această veste.
A urmat TRANSPLANTUL MEDULAR, era singura modalitate prin care puteam câștiga definitiv acest război. Complicațiile le consideram ca fiind ceva normal, durerile erau cumplite, chiar dacă eram cu morfină pe injectomat, 24 din 24 de ore. Dar dorința de a învinge, era acum la cote maxime, simțeam cum nimic nu mă mai oprește din acest drum. Un drum nou, o viață nouă, de care pe zi ce trece încep să văd frumusețea ei.
Acum mă bucur de tot ce mă înconjoară, de tot ce îmi oferă, de frumusețea ei, de bucurii sau tristețe, de reușite sau eșecuri, de dragoste sau ură. Toate fac parte din viață, dar toate te fac să iubești, să trăiești o altă viață. O VIAȚĂ A SPERANȚEI.
Fiecare zi, fiecare misiune, mă umple de lacrimi de bucurie, pentru fiecare caz pierdut plâng, dar îmi dă puterea de a lupta, de a spune tuturor celor cu cancer, #SEPOATE, #EXISTĂVIAȚĂȘIDUPĂCANCER.
Cancerul mi-a oferit ceea ce pierdusem, VIAȚA, doar când suferim, ne întoarcem către noi, ne privim în oglindă și abia atunci începem să vedem adevărata viață și frumusețile ei.
Trăiți, zâmbiți și iubiți. Acestea este adevărata viață.
Cu această ocazie, azi voi licita un nou tablou pictat de mine pentru cei care luptă cu CANCERUL.
Îngerul salvator poate fi oricine, indiferent de haine, etnie, sau culoare politică.
Banii strânși vor fi folosiți în achiziția de echipamente (infuzomate și injectomate) pentru secția de Hematologie a Spitalului Universitar din București.