Asociația LIVE TO SAVE LIVES - Trăiesc pentru a salva vieți

Asociația LIVE TO SAVE LIVES
Trăiesc pentru a salva vieți

Ambulanță Rutieră

Ambulanța este un autovehicul din cadrul unui serviciu de ambulanță privată sau public, destinat transportului de persoane bolnave sau accidentate spre sau între locurile de tratament, spitale sau unitățile de primiri ale urgențelor(U.P.U.).


Ambulanța este vectorul principal de transport medical asistat cu medic sau asistent, dar și transport pacienți pentru internare sau externare.


Tot cu ajutorul ambulanței se pot face transferuri către aeroport pentru predare la și de la avion.


Ambulanțele pot îndeplini mai multe funcții și pot fi echipate, sau nu, cu diferite aparate și dispozitive după cum urmează:

1. Ambulanță destinată urgențelor:

cea mai des întâlnită, este prevăzută cu echipaj medical: medic, asistent, ambulanțier cu aparatură și medicație de prim ajutor avansat sau de bază. Asigură stabilitatea respiratorie sau hemodinamică a pacientului și transportul acestuia la cel mai apropiat punct de primire al urgențelor sau transportul lor către centre specializate pe anumite afecțiuni. Aceste autovehicule ale ambulanței pot fi furgonete, elicoptere, avioane, bărci cu motor.

a. Ambulanță terapie intensivă mobilă:

– UTIM/C1/C2: este ambulanța rutieră destinată transportului pacienților în stare gravă, instabili respirator sau hemodinamic, ce necesită transportul lor de urgență către spitale sau transferul lor pe distanțe scurte către centrele de excelență.

ambulanta privata

b. Ambulanță de urgență:

 

– B1: echipaj medical de urgență cu medic (EMU-M) destinat intervențiilor de urgență sau transportul pacienților stabili respirator ce nu necesită ventilație mecanică pe distanțe scurte sau medii, ori transport medical internațional al pacienților care au contraindicație de zbor.

ambulanta privata
ambulanta privata

– B2: echipaj medical de urgență cu asistent (EMU-A) destinat intervențiilor de urgență ca prim ajutor calificat sau transportul pacienților stabili respirator sau hemodinamic pe distante scurte și medii și transport medical internațional. 

ambulanta privata

2. Ambulanță privată destinată transportului pacienților între unități sanitare sau către domiciliu: Acestea transportă bolnavii între spitale sau clinici acolo unde nu există dotări (dializă, neurochirurgie etc.)

a. Ambulanță transport pacienți cu afecțiuni cronice sau a celor cu dezabilități sau imobilizați;

b. Ambulanță transport dializă destinat transportului pe distanțe scurte către și de la centrele de dializă.

3. Ambulanțe ale organizațiilor caritabile: aceste ambulanțe se deplasează la locuințele pacienților imobilizați la domiciliu pentru a desfășura unele tehnici sanitare sau medicale. Aceste ambulanțe pot deservi și persoane care rămân imobilizate și din cauza condițiilor meteorologice (drumuri înzăpezite, etc.) sau altor calamități. Tot cu ajutorul lor se pot efectua transferuri medicale către avioane sau de la avioane, transporturi medicale internaționale către centrele de excelentă sau repatrierea medicală a cetățenilor anumitor țări.

Copii

copii
0

Ambulanta rutiera

ambulanta rutiera
0

Adulți

0