Asociația LIVE TO SAVE LIVES - Trăiesc pentru a salva vieți

Asociația LIVE TO SAVE LIVES
Trăiesc pentru a salva vieți

Asociația „Live to save lives” şi trupa “Frații Jdieri” au reaprins “Speranţa”

Reprezentanţi de seamă din lumea medicală şi cei din showbiz “şi-au dat mâna” pentru a reaprinde speranţa în inimile celor bolnavi şi a celor care au pe cineva în suferinţă. Într-o atmosferă destinsă şi selectă, cu public cald şi generos, trupa “Frații Jdieri” a lasat, duminică, 9 februarie, în The Pub – Universitatii din Bucureşti, single-ul “Speranţa”, în fapt imnul Asociației „Live to save lives”.

“Există viaţă şi după cancer şi trăiesc pentru a salva vieţi”, este mesajul emoţionant transmis de dr. Valentin Dingă, preşedintele şi fondatorul Asociației „Live to save lives”, care a fost primit cu ropote de aplauze. După ce a lucrat zeci de ani în sistemul de urgență şi a salvat sute de vieţi, dr. Valentin Dingă a avut el însuşi nevoie să fie salvat. A supravieţuit miraculos unei leucemii agresive şi a realizat că misiunea sa pe pământ este acum, mai mult ca oricând, să salveze cât mai multe vieţi. Aşa a luat fiinţă Asociația „Live to save lives”, iar dr. Valentin Dingă a realizat deja numeroase transporturi medicale aeriene, cu pacienți român aflaţi în stare gravă, la centre de tratament din străinătate. A participat, de asemenea, la repatrieri medicale ale românilor din afara ţării.

Dr. Valentin Dingă - Președinte/fondator Asociația ”Live to save lives”

Cu acest single, SPERANȚA, a fost lansat și un prim proiect al Asociația „Live to save lives”, dedicat pacienților cu afecțiuni onco-hematologice.

Prezent la eveniment, prof.dr. Ioan Gherghina – medic primar pediatru şi cu supraspecializare în imunologie-alergologie, cunoscut drept “îngerul păzitor al copiilor”, a evidenţiat rolul pe care s-a angajat să îl joace Asociaţia „Live to save lives”, în contextul în care în România există o discrepanţă uriaşă între mediul urban şi cel rural în privinţa asistenţei medicale primare, respectiv a faptului că nu sunt medici de familie în foarte multe sate şi comune. Pe cale de consecinţă, mortalitatea la bolile cronice este de două ori mai mare faţă de mediul urban, iar prevenţia este practic imposibilă.

Profesor dr. Ioan Gherghina - medic primar pediatru

La rândul său, dipl.ec.Petre Răcănel, preşedintele Federației Societatea Civilă Românească, a declarat că obiectivele Asociaţiei „Live to save lives” i-au mers la inimă, în condiţiile în care tot mai mulţi români au probleme medicale şi nu au un sprijin real în aces sens. “Avem nevoie de câţi mai mulţi oameni ca dr. Valentin Dingă, el a trecut prin experienţe extreme, aşa cum am trecut şi eu, dar şi cu soţia mea… pe care am pierdut-o la 36 de ani, din cauza unui cancer la colon şi a unei metastaze la ficat. Mulţi cetăţeni ai României au probleme, de aceea mă alătur acţiunilor Asociaţiei şi… să mergem înainte cu <Live to save lives>”, a concluzionat acesta.

Dipl.ec. Petre Răcănel - Preşedintele Federației Societatea Civilă Românească

Mini-concertul trupei “Frații Jdieri” a încins atmosfera, iar piesa de rezistenţă – “Speranţa” i-a impresionat pe cei prezenţi, atât prin mesaj, cât şi prin interpretarea aparte.

Trupa “Frații Jdieri”, din ORaea, este formată din patru tineri pasionați de muzică și motociclete, care își exprimă trăirile în propriul stil. Ei lasă vibrația continuă a muzicii rock să scoată la iveală toate elementele necesare pentru geneza unui nou stil muzical, numit de fani “Transylvanian Jdier Rock”. Detalii la: FratiiJdieri

Asociația “Live to save lives” a luat fiinţă în ianuarie 2020, iar scopul principal este salvarea de vieți, atât pe teritoriul României cât și în străinătate, precum și promovarea unui stil de viață sănătos.